Wandelreis Ounila vallei

8 daagse Ounila Vallei wandeltrekking
(op aanvraag)

Een avontuurlijke 8-daagse reis waarvan 5 dagen wandeltrekking door een rustige en onbekende vallei. De Ounila vallei ligt op zo´n 4 uur rijden vanaf Marrakech en maar een half uur vanaf de luchthaven van Ouarzazate. Wat in het oog springt is het contrast tussen het droge roze-oranje landschap en het uitbundige groen, de bloeiende struiken en fruitbomen langs de oevers van de meanderende rivieren waar ook de vruchtbare akkers  liggen. Hier en daar vrouwen die hun was te drogen leggen op de rotsen.

In deze rustige streek wandelen we vijf dagen in het gezelschap van ervaren gidsen. Ezels of muilezels dragen de bagage van overnachtingsplek naar overnachtingsplek.  Er is geen vast programma, wel een ritme in de dag.  We starten de dag met energie gevende yogaoefeningen, (voor wie wil)  in harmonie met de ons omringende natuur, dat kan een beschutte plek aan de oever zijn, of wat hoger in de bergen, elke keer weer is dat toch weer een heel mooi begin van de dag.
IMGP4603Maar bovenal is er veel ruimte om je eigen tempo te lopen, in stilte, alleen, samen, alles kan, niets moet.
Dat is de kracht van deze reis, zelf ontdekken, stil te mogen staan, je te kunnen verwonderen, een plekje aan de oever te zoeken waar je misschien wat schrijft of tekent. De gastvrijheid onderweg is kenmerkend voor het platteland van Marokko, we worden regelmatig gastvrij verwelkomd door de lokale bevolking met lekkere zoete muntthee. We slapen aan begin en eind van de trekking in een sympathieke authentieke kasba, met houtgestookte hamam, en tijdens de trekking in tenten of in de open buitenlucht en misschien ook eens bij mensen thuis. Onze gids en kok bereiden drie maal daags de heerlijkste traditionele gerechten met lokale ingrediënten, een ware kunst om met zulke eenvoudige middelen zulke gerechten te kunnen toveren. Een onvergetelijke  ervaring!

We wandelen in een rustig tempo, langs oevers, door kleine dorpjes, door diepe  kloven, soms stijgend , dan weer dalend en steeds weer adembenemende uitzichten en onvergetelijke momenten.

Praktisch: 

Prijs: op basis van twee/drie persoonskamer    vanaf €695,00

Bij de reissom is inbegrepen

  • 8 dagen vanaf Marrakech of Ouarzazate
  •  Vervoer van Marrakech of Ouarzazate naar Ounila en retour
  • 3 nachten in mooi gelegen en gastvrije accomodaties, oa Kasbah Ounila
  • 4/5 daagse wandeltrekking
  • Hamambezoek met gommage
  • 6 dagen yoga
  • Gebruik van 2 persoonstenten
  • Bagagevervoer door ezels
  • 3 maaltijden per dag, water, frisdrank

Niet bij de reissom inbegrepen
* vlucht Amsterdam-Marrakech vv
* reisverzekering, verplicht
* vaccinaties
* fooien lokale staf
* persoonlijke uitgaven, waaronder lunch en diner laatste dag Marrakech
* vervoer naar en van Schiphol/andere luchthaven
* toeslag eenpersoonskamer  €75,–
* toeslag eenpersoonstent € 25,–

Minimum aantal deelnemers 4, maximum aantal deelnemers: 8
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze reisbeschrijving? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

P1030924 P1040483 IMGP4607 IMGP4605