Over Inspirit Reizen

Initiatiefnemer van Inspirit Reizen is Angeline Delicaat. Het is mijn wens om jou te inspireren om vanuit je hart te reizen én te leven. Dit doe ik samen met een vast team van fijne en ervaren begeleiders in Marokko. In de vorm van inspirerende wandelreizen,  ‘stille’ reizen en maatwerkreizen, waarin mindfulness en yoga op een organische manier verwerkt zijn.

♦ Bij het ontwikkelen en uitvoeren van onze reizen is het uitgangspunt altijd een positieve bijdrage te leveren aan zowel de reiziger als de lokale gemeenschap.

♦ Bij de reizen van Inspirit  wordt niet overnacht in accommodaties met grote sanitaire voorzieningen met veel waterverbruik. Daarbij verbruiken deze accommodaties een minimum aan elektriciteit (geen airconditioning). Dit wordt nog eens versterkt doordat we veelal wandelen en waar mogelijk buiten overnachten.

♦ Bovendien worden de maaltijden plaatselijk ingekocht en eten we groente en fruit uit de regio en dus van het seizoen.

♦ Met water wordt zuinig omgegaan, echter ontkomen we er niet aan om wel van drinkwater in flessen gebruik te moeten maken.

♦ Tijdens al onze reizen nemen we het afval mee naar de bewoonde wereld om zo een steentje bij te dragen aan een schonere woestijn, bergen en leefomgeving.

♦ Tijdens de reizen vragen we reizigers respect voor culturele tradities en sociale verhoudingen te hebben door waar nodig en waar gevraagd zich aan te passen aan de lokale gebruiken en ook zijn/haar kleding waar nodig aan te passen aan de plaatselijke gebruiken.

♦ We vinden het belangrijk om eerlijk om te gaan met een ieder die bij onze reizen betrokken is. We verblijven in kleinschalige lokale accommodaties. De gidsen, koks, kamelenverzorgers en chauffeurs betalen we eerlijke prijzen, zij moeten namelijk veelal hun hele familie daarvan onderhouden, zo krijgen ook zij een positieve impuls van ons bezoek. Kiezen voor een reis met Inspirit Reizen betekent daarom ook automatisch kiezen voor een reis met een een positieve bijdrage aan het land en de bewoners.

20151012_100307