Over

WENSEN:

20151009_162559Het is mijn wens, Angeline Delicaat, om jou te inspireren om vanuit je hart te reizen en te leven. Dit doe ik samen met een vast team van fijne en ervaren begeleiders in Marokko. In de vorm van inspirerende wandelreizen,  de ‘stille’ reizen en maatwerkreizen waarin mindfulness en yoga op een organische manier verwerkt zijn.

Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen op te bouwen, en dat te kunnen delen met anderen. Zo ontstond bij mij zo’n 5 jaar geleden het idee om reizen naar de woestijn te gaan organiseren. Een miniadvertentie op marktplaats waarin er een yoga docente in de woestijn gezocht werd… twee dagen later de uitnodiging om met hen een trekking door de woestijn te gaan doen…twee maanden later…overdonderd door gastvrijheid, natuur en mensen, mogelijkheden en kansen proevend, kwam ik thuis, vol indrukken. Dankzij een wending in mijn loopbaan kwam er een versnelling in dit proces van helemaal op eigen benen te mogen gaan staan. Met een mooie rugzak aan kennis en ervaring in het opleiden van mensen voor de toerisme sector, en het begeleiden van mensen op zoek naar de zin,  ‘onzin’ en inspiratie in hun leven, viel toen alles heel mooi op zijn plek: ik kan dingen van de grond af aan op gaan zetten, korte lijntjes, deels alleen, deels samen, deels hier in Nederland en deels in Marokko. Het land waar ik me zo thuis voel.

Vol herkenning en enthousiasme deel ik de verwondering en de emoties over de prachtige plekken, het genieten van het zorgvuldig bereide heerlijke eten, de yoga bij het opkomende zonnelicht, de verbazing over wat die stilte toch met je kan doen…

ONTDEKKEN: “Wat de woestijn zo mooi maakt, is dat hij ergens een bron verbergt”.  Antoine de Saint-Exupery.

BRONNEN:   ‘Plaatsen waar water op natuurlijke wijze naar buiten stroomt, iets waaraan mensen en dieren zich kunnen laven’.
Maar ook: ‘ een opwelling of een punt of plek waar iets begint”. En wat gebeurt er als je op een bron stuit? Je herkent dat vast, je energie gaat stromen, meer voelbaar, soms emoties, of plots een nieuw idee of een inzicht.  Waarschijnlijk juist doordat je niet zoekt, stuit je tijdens onze reizen op onverwachte bronnen.

RESPECT

IMG_0597Mouloud Tazint   Mijn doel is om evenzoveel respect voor het land als de mensen te hebben en het voor iedereen een mooie reis te laten worden. Wij heten jullie welkom om met ons de wind en het zand te trotseren. Beleef met ons de woestijn, de cultuur, de rotsen, het Atlas-gebergte, de oases, dagen van verwondering en avonden van rust onder een prachtige sterrenhemel!
Ik ben afkomstig uit M’hamid Elghizlane en ben gediplomeerd gids, ik ken alle bijzondere plekken van de Sahara. Daarnaast ben ik gecertificeerd om u door de bergen te gidsen. Onze reizen hebben een eerlijk en eenvoudig karakter, en daarom worden we bijgestaan door de lokale bevolking. Op deze manier zult u het land, de cultuur en de vriendelijke bevolking nog beter leren kennen.

VERTROUWEN

cropped-P1040466-e1447235118606.jpgMohammed Razgui : Samen op reis gaan heeft ook met vertrouwen te maken, vertrouwen op jezelf, op anderen maar ook het loslaten van ideeën over hoe de dingen zouden moeten zijn. Een mooiere plek dan de woestijn met zijn onvoorspelbare natuur en de elementen, is daarvoor bijna niet denkbaar. Je treft me als chauffeur, je vindt me bij de kamelen en vaak ook in de keuken, ‘Smaklik eten’

 

 

PERSOONLIJKE AANDACHT

P1000510Mokhtar Tazint : Wij geloven in persoonlijke aandacht. Om dat wat je doet, recht vanuit het hart te doen. Dat voel je en dat is onze basis. Ik leefde tot mijn vijftiende in de woestijn, ken alle plekken, voel me daar meer dan thuis, en deel dit graag met mensen van andere culturen en andere achtergronden.
Respect en zelfvoorziening zijn voor ons erg belangrijk. Gebruikmaken van de middelen die beschikbaar zijn, wat het land ons zelf te geven heeft. Een van onze eerste doelen iom de bivak uit te breiden naar meerdere tenten en daarbij een ecologische lodge te verwezenlijken. Dit geeft ons de mogelijkheid het voor u nog aangenamer te maken. Wij willen daarbij groene energie, die de woestijn ons schenkt, benutten. We zijn met een project bezig voor toevoer van water, zodat we het land kunnen verbouwen. Op die manier creëren we ook werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking.

Daarnaast blijven we zoeken naar nieuwe invalshoeken wat betreft reizen. Doordat we in de woestijn opgegroeid zijn, en daarbij ons alle drie op eigen wijze verder ontwikkeld hebben en we allemaal een tweede taal spreken, is het voor ons ook mogelijk te vertellen over hoe het nomadenleven vroeger was. Maar ook hoe het nu is, te leven aan de rand van de woestijn.