Ons team

HART en ZIEL:

20151009_162559Angeline : Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen op te bouwen, en dat te kunnen delen met anderen. Zo ontstond bij mij zo’n 6 jaar geleden het idee om inspiratiereizen in de woestijn te gaan organiseren. Een miniadvertentie op marktplaats waarin er een yoga docente in de woestijn gezocht werd was de aanleiding… twee dagen later de uitnodiging om kennis te maken tijdens een trekking door de woestijn…twee maanden later…overdonderd door gastvrijheid, natuur en mensen, mogelijkheden en kansen proevend, kwam ik thuis, vol indrukken. Dankzij een wending in mijn loopbaan kwam er een versnelling in het proces van als zelfstandige de wereld te gaan verkennen. Met een mooie rugzak aan kennis en ervaring in het opleiden van mensen voor de toerisme sector, en het begeleiden van mensen op zoek naar de zin, ‘onzin’ en inspiratie in hun leven, viel toen alles heel mooi op zijn plek: ik kan van de grond af aan op gaan zetten, reizen samenstellen en begeleiden, mindfulness, yoga en zingeving, korte lijntjes, deels alleen, deels samen, deels hier in Nederland en deels in Marokko. Het land waar ik me zo thuis voel.

Het is mijn wens om je de magie van  Marokko te laten voelen en je daardoor te laten raken, ik hoop je te mogen begroeten op één van onze fijne reizen!

RESPECT

IMG_0597Mouloud Tazint   Mijn doel is om evenzoveel respect voor het land als de mensen te hebben en het voor iedereen een mooie reis te laten worden. Wij heten jullie welkom om met ons de wind en het zand te trotseren. Beleef met ons de woestijn, de cultuur, het Atlas-gebergte, de oases, dagen van verwondering en avonden van rust onder een prachtige sterrenhemel!
Ik ben afkomstig uit M’hamid Elghizlane en ben gediplomeerd (berg)-gids met veel ervaring, ik ken alle bijzondere plekken van de Sahara en vele mooie plekken in nog onbekendere berggebieden. Spreek naast Engels, Frans een basis Nederlands. Onze reizen hebben een eerlijk en eenvoudig karakter, en daarin worden we bijgestaan door de lokale bevolking. Op deze manier zult u het land, de cultuur en de vriendelijke bevolking nog beter leren kennen.

VERTROUWEN

cropped-P1040466-e1447235118606.jpgMohammed Razgui : Samen op reis gaan heeft ook met vertrouwen te maken, vertrouwen op jezelf, op anderen maar ook het loslaten van ideeën over hoe de dingen zouden moeten zijn. Een mooiere plek dan de woestijn met zijn onvoorspelbare natuur en de elementen, is daarvoor bijna niet denkbaar. Je treft me als chauffeur, je vindt me bij de kamelen en vaak ook in de keuken, ‘Smaklik eten’

 

PERSOONLIJKE AANDACHT

P1000510Mokhtar Tazint : Wij geloven in persoonlijke aandacht. Om dat wat je doet, recht vanuit het hart te doen. Dat voel je en dat is onze basis. Ik leefde tot mijn vijftiende in de woestijn, ken alle plekken, voel me daar meer dan thuis, en deel dit graag met mensen van andere culturen en andere achtergronden.

Respect en zelfvoorziening zijn voor ons erg belangrijk. Gebruikmaken van de middelen die beschikbaar zijn, wat het land ons zelf te geven heeft. Een van onze eerste doelen is om de bivak uit te breiden en daarbij  groene energie, die de woestijn ons schenkt, te benutten. We zijn met een project bezig voor toevoer van water, zodat we het land kunnen verbouwen. Op die manier creëren we ook werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking. Doordat we in de woestijn opgegroeid zijn, en daarbij ons alle drie op eigen wijze verder ontwikkeld hebben, is het voor ons ook mogelijk te vertellen over hoe het nomadenleven vroeger was, hoe het nu is te leven aan de rand van de woestijn, en wat de woestijn aan heilige en nog geheime  schatten verbergt.

Alsof je een plek bereikt.
Om je heen kijkt en weet
dat je thuis bent.

Alsof je dit al kende
voor je het zag.

Er geweest was
voor je er zou komen. thuis, zo thuis.
Kees Spiering