Kookworkshop

Wie op zoek is naar een bijzondere kookworkshop in Marokko, op een steenworp afstand van Marrakech,  is bij Inspirit Marokko Reizen aan het juiste adres. Want Inspirit Reizen bezorgt je een onvergetelijke ervaring door je mee te nemen naar plaatsen waar je het échte, het authentieke van Marokko en de lokale bevolking kunt ervaren én beleven.

“Je zou je vingers erbij opeten, zo lekker waren de gerechten van de kookworkshop.”

Eten neemt in de Marokkaanse en Berber cultuur een belangrijke plaats in. De overheerlijke traditionele recepten worden overgedragen van moeder op dochter of van vader op zoon. In de Marokkaanse keuken is er meestal een duidelijke rolverdeling. Couscous wordt door de vrouwen gemaakt  terwijl mannen vaak het vlees grillen en de thee verzorgen. De gerechten worden bereid in de tajine, de couscouspan, en andere prachtige aardewerken pannen en potten. Meestal wordt er gekookt op houtskool of hout, soms op gas. Rond etenstijd verzamelt de hele familie zich rond de schalen waaruit met de rechterhand gegeten wordt.

Wil je de echte authentieke Marokkaanse keuken leren kennen? 

In deze workshop leer je niet alleen hoe je een aantal typische Marokkaanse gerechten moet maken, maar doe je ’s ochtends ook zelf de boodschappen, wat op zich al een hele belevenis is. Even weg van het toeristische drukke Marrakech, verblijf je nu in op een plek die zijn geheimen stapje voor stapje prijsgeeft. Een hele verademing na het drukke gewoel in de souks van Marrakech.

Koken doe je op de traditionele manier. Zo leer je vis bereiden op houtskoolvuur, vleesgerechten in de tajine en brood bakken in een houtgestookte oven. De geuren uit de naast het huis gelegen buurtoven komen je ’s ochtends bij aankomst al tegemoet.  Net als de Marokkaanse vrouwen breng je  jouw eigen deeg daar naar toe  en een paar uur later haal je je warme vers gebakken broodjes weer op. Je leert koken zoals er in Marokko thuis gekookt wordt, met elkaar, gebruik makend van oeroude recepten die binnen de families aan elkaar doorgegeven worden. En heel belangrijk, er wordt gekookt zonder haast.

De wekelijkse souk is op woensdag. Een hele belevenis, kijken, voelen, ruiken en proeven. Groenten, kruiden, vlees, vis, fruit, keuze te over. En voor het afdingen draai je je hand na deze dag ook niet meer om, dat hoort er gewoonweg bij. Wanneer je de workshop op een andere dag dan woensdag doet, dan loop je naar de dagelijkse markt en koop je de ingrediënten daar. Ook hier zal je verbaasd zijn over het enorme aanbod aan kruiden, groenten, arganolie, olijven, thee en aardewerk.


Praktisch: de workshop start om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Het vervoer van Marrakech naar Ait Ourir regelen we graag voor je. Verder is er ook de mogelijkheid om te overnachten. €17,50 per persoon. Geef tijdig aan als je hier gebruik van wilt maken.

Prijs kookworkshop €45,00 per persoon, dit is inclusief alle ingrediënten, smaakvolle uitgebreide zelfgemaakte late lunch met een heerlijk glaasje Marokkaans wijn erbij, verschillende soorten thee, lekkere koffie, brood en een toepasselijk souvenir als aandenken.

 

Persoonlijke beleving
Iedereen heeft zo zijn eigen interesses, mogelijkheden en verwachtingen. Zowel voor groepen als individuele reizigers stellen wij naast het vaste aanbod ook  graag reizen op maat samen. Met aandacht én kennis van het land, een team ter plekke, chauffeurs, gidsen en koks, mooie routes, leuke adressen, te gast bij mensen thuis, van eenvoudig tot all in verzorgd. Wij verdiepen ons graag  in uw persoonlijke wensen. De combinatie van onze uitgebreide ervaring en onze passie voor Marokko én mensen, staat garant voor een unieke beleving die u niet snel zal vergeten.